Урогут (Urogutt)

По-редки позиви за уриниране – повече радост от живота

Урогут (Urogutt)

Предимства на Urogutt:

  • Намалява внезапните, неконтролируеми позиви за уриниране
  • Разрежда нощните позиви за уриниране
  • Двойно по-интензивно действие, благодарение на уникалната комбинация от активни съставки – течен екстракт от плодовете на палма Сабал и сух екстракт от корени коприва
  • Може да се приема дълго време
  • Няма странични ефекти върху либидото
Показания: 

Смущения в уринирането при доброкачествена хиперплазия на простатата I до II степен по Alken

Забележка за пациентите: Този медикамент само подобрява оплакванията, предизвикани от уголемената простата, без да намалява самата хипертрофия. Поради това се препоръчва консултация с лекар за редовен контрол и особено ако има кръв в урината или при остра задръжка на урина.

Състав: 

1 капсула съдържа: активни вещества: Sabali fructus extractum liquidum (10 – 14.3:1) 160 mg (extr. agent: ethanol 90% v/v), Urticae radicis extractum siccum (7.6 – 12.5:1) 120 mg (extr. agent: ethanol 60% v/v); помощни вещества: gelatin polysuccinate, glycerol, hard fat, colloidal silicon dioxide, hydrogenated soy bean oil (Ph. Eur.), patent blue V, iron oxide hydrate, iron (II, III) oxide

Лекарствена форма: 

Капсули

Фармакологични данни: 

За екстрактите от сабал и коприва може да се докаже, че инхибират 2 ензима, които играят важна роля за андрогенния метаболизъм в простатата. Сабалът проявява инхибиращо действие не само върху 5-алфа-редуктазата, но и върху ароматазата. Екстрактът от коприва инхибира ароматазата.

Може да се докаже5-алфа-редуктазата катализира трансформирането на тестостерона до дихидротестостерон, а ароматазата - до 17-бета-естрадиол.

В патогенезата на доброкачествената хиперплазия на простатата най-голямата роля се приписва на дихидротестостерона и естрогените. Що се отнася до инхибирането на ароматазата, комбинацията от двата екстракта в продукта води до допълнително засилено действие.

Освен това, при по-нататъшни опити, е доказано, че екстрактите от сабал и коприва в Urogutt имат антиексудативни и деконгестивни свойства.

Urogutt засилва тока на урината и подобрява симптомите при уриниране.

Противопоказания: 

Няма съобщени досега.

Бременност и кърмене: 

Не се прилага при жени.

Шофиране и работа с машини: 

Няма ефекти.

Лекарствени и други взаимодействия: 

Досега няма съобщения.

Нежелани лекарствени реакции: 

В редки случаи могат да се наблюдават леки стомашно-чревни смущения.

Дозировка и начин на приложение: 

Да се приема по 1 капсула 2 пъти дневно, несдъвкана, с малко течност. Продължителността на лечение е неограничена във времето.

Предозиране: 

Досега няма съобщения за предозиране.

Опаковка: 

Оригинални опаковки с 60 и 120 капсули

Срок на годност: 

Срокът на годност е отпечатан върху кутийката и блистера. Той е четири години. Да не се използва след изтичането му. Да се съхранява под 30ºС. Да се съхранява на места, недостъпни за деца.

Брошури и каталози: 
Урогут (Urogutt)
Кратка характеристика на продукта: 

Относно нежеланите лекарствени реакции

Моля, в случай че при приема на някой от нашите лекарствени продукти получите нежелана лекарствена реакция, която не е описана в листовката, съобщете на маг.-фармацевт Победа Сталева.

Phone: 02 979 15 03

GSM: 0885 299 903

Fax: 02 971 12 17

Коментари